Monday, March 31, 2014

Modern Mountain Retreat

Modern mountain retreat: Morning Star Residence designed by Slifer Designs



Morning Star Residence-Slifer Designs-01-1 Kindesign

Morning Star Residence is a luxurious modern mountain retreat in Mountain Star, Colorado. The home is nestled on top of a mountain offering fabulous views toward the surround mountaintops.



Morning Star Residence-Slifer Designs-02-1 Kindesign



Morning Star Residence-Slifer Designs-04-1 Kindesign



Morning Star Residence-Slifer Designs-08-1 Kindesign



Morning Star Residence-Slifer Designs-09-1 Kindesign

The residence offers a cozy escape from the cold winters and warm fireplaces and plenty of seating area to lounge and entertain friends and family. The interiors are decorated with plenty of textures and a offers a wide variety of finishes and material in a soft color palette so as not to detract from the beautiful landscape that pervades the home.

Morning Star Residence-Slifer Designs-10-1 Kindesign



Morning Star Residence-Slifer Designs-11-1 Kindesign




Morning Star Residence-Slifer Designs-12-1 Kindesign



Morning Star Residence-Slifer Designs-14-1 Kindesign



Morning Star Residence-Slifer Designs-17-1 Kindesign



Morning Star Residence-Slifer Designs-18-1 Kindesign

Friday, March 28, 2014

Modern Meets Medieval


















Description by Uxus

UXUS designed a private residence located in a historic building on one of Amsterdam’s famous canals. The home is located in a 250m2 18th century warehouse with a panoramic view over the city. The interior of the loft, situated in an old sugar warehouse built in 1763, had remained in its original state for almost 250 years and the owners wanted to keep as much intact with as little intervention to the space as possible. 




















In keeping the original open-plan layout, UXUS created a series of dramatic curtain walls that could be opened and closed according to the needs of use. Made of luxurious Italian linen, the curtain walls are opaque when lit from the front yet transparent from behind. At night, the space becomes a series of glowing tents, creating the effect of a surreal interior landscape.
All of the decorative interior elements were selected to reflect the eclectic tastes of the owners.

Saturday, March 22, 2014

Portable Beach Home


Beach Cabin by Crosson Clarke Carnachan Architects



Description by Crosson Clarke Carnachan Architects

The site lies within the coastal erosion zone, where all building must be removable. This is taken literally and the hut is designed on two thick wooden sleds for movement back up the site or across the beach and onto a barge.



Beach Cabin by Crosson Clarke Carnachan Architects



The hut is a series of simple design moves. The aesthetic is natural and reminiscent of a beach artifact/perhaps a surf-life-saving or observation tower. The fittings and mechanics are industrial and obvious, the structure is gutsy and exposed.



Beach Cabin by Crosson Clarke Carnachan Architects



The holiday retreat is designed to close up against the elements when not in use, and measures a mere 40 square meters. It accommodates a family of five in a kitchen/dining/living area, a bathroom and two sleeping zones, the children’s accommodating a three tiered bunk. Closed up, the rough macrocarpa cladding blends into the landscape and perches unobtrusively on the dunes. The rear being clad in “flat sheet” a cheap building material found in many traditional New Zealand holiday homes.



Beach Cabin by Crosson Clarke Carnachan Architects






Beach Cabin by Crosson Clarke Carnachan Architects



Beach Cabin by Crosson Clarke Carnachan Architects



Beach Cabin by Crosson Clarke Carnachan Architects



Beach Cabin by Crosson Clarke Carnachan Architects



Beach Cabin by Crosson Clarke Carnachan Architects



These clients sought to explore the real essence of holiday living; small, simple, functional. The normal rituals of daily life; cooking dining, sleeping and showering all being done connected to the outside. The two storey shutter on the front facade winches open to form an awning, shading the interior from summer sun while allowing winter sun to enter. It reveals a double height steel framed glass doors that open the interior much like the tent flap, connecting the living and the ladder accessed mezzanine bedroom to the extraordinary view.
Within, the interior is the epitome of efficiency, every available space is utilised from cabinetry toe spaces to secret cubby holes within the children’s bunks.
The hut is totally sustainable from its modest size to the use of timber in its cladding, structure, lining and joinery and from its worm tank waste system to the separate potable grey water tanks. This is a new way of looking at holiday living in this sensitive dune environment.