Tuesday, August 20, 2013

Modern Residence

























This amazing modern residence by SAOTA was built in Voelklip, Hermanus, South Africa. Antoni Associates worked on the interior design. Hope you enjoyed the view!

Sunday, August 18, 2013

Art for your Bathroom
















You would think these are pieces of art, but they are all bathroom shower curtains. I own the first one posted and love the quality and beauty. These can be found at http://www.cafepress.com/+victorian+shower-curtains. You can also create your own  by adding a personal photo.



Beach Penthouse

















































Description by MPR Design Group

This new addition places a lightweight, metal-clad structure on the roof of an existing Art Deco building. The pristine white metallic volume is clearly delineated from the old building. Generous, open-plan living spaces flow onto expansive external entertaining areas. Skylights, fire windows, low-level glass lourves and full-height glazing in central areas work around restrictive fire regulations to create a light-filled interior. An external horizontal blade forms a daybed and creates a continuous floating joinery element.

Saturday, August 17, 2013

Southlands

Southlands Residence by Dialog



Southlands Residence by Dialog



Southlands Residence by Dialog



Southlands Residence by Dialog



Southlands Residence by Dialog



Southlands Residence by Dialog



Southlands Residence by Dialog



Southlands Residence by Dialog



Southlands Residence by Dialog



Southlands Residence by Dialog



Southlands Residence by Dialog



Southlands Residence by Dialog



A year-round fresh water stream divides the irregularly shaped site and the lush basin resulting from long-standing environmental forces sets the stage for this dramatic residence.
The house is designed around the structural grid established by an earlier residence. While remnants of original footings and columns remain, the Southlands Residence reinterprets the competing notions of privacy and exposure facing the well-travelled location. This is done in part through the use of concrete walls in the landscape, meticulous interior millwork objects, and substantial feature skylights.
Access to the private outdoor environment is provided on the north side of the house through an integrated garden storage and potting area. A concrete path crosses over the slow moving water and threads south under the sculpted wooden belly of the house. Where previously the landscape had bounded interior volumes, the building skin now frames entry into the luscious outdoor realm.
A perimeter network of decks covers outdoor areas and blurs the line between interior and exterior. Surrounding bamboo, rhododendrons, and Japanese maples become as much a part of the interior living areas as the client’s carefully selected pieces of furniture.